---
Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan, 52 yaşındaki Halil Kuru’ya 5 yıl önce şeker hastalığı teşhisi konuldu. Halil Kuru, şeker hastalığı ile mücadele ederken geçirdiği kaza sonucunda kalçasında hasar meydana geldi. Zamanla yürümesi yavaşlayan ve 6 aydır hiç yürüyemeyen Halil Kuru’ya, Amerika’da gittiği doktorlar, kalça protezi ameliyatı olması gerektiğini ancak şeker hastalığından dolayı ameliyatın riskli olduğunu ifade etti.
Amerika’da İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesinin ismini duyarak Türkiye’ye gelen Halil Kuru, geçirdiği yaklaşık iki saatlik ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Total kalça protezi takılan Kuru, ameliyatının ertesi günü ilk adımlarını attı. Yaşadığı süreci anlatan Halil Kuru, “Büyük bir kaza geçirdim. Kulak zarım patladı, kafa tasım çatladı. Kalçamda hasar meydana geldi. Zamanla yürüyemez duruma geldim. 6 aydır hiç yürüyemiyordum. Sol bacağım hiç tutmuyordu. Yürümeye çalıştığım zaman düşüyordum. Amerika’da birden fazla doktora gittim. Şeker hastası olduğum için protez ameliyatının riskli olduğunu söylediler. Ameliyatı yapmak istemediler. Prof. Dr. Şükrü Emre hocayla iletişime geçtim. Sonra hastaneye geldim. Ameliyatımı yapacak Op. Dr. Mehmet Aykut Türken hocamızla tanıştım” ifadelerini kullandı.
Şifayı kendi ülkesi Türkiye’de bulduğunu ve 6 ay sonra yeniden yürüyebildiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Kuru, “25 yıldır Amerika’da yaşıyorum. Şifamı, Türkiye’de buldum. Amerika’da doktorların yapmak istemediği ameliyatı burada oldum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Yeniden yürümenin, eskisi gibi yürüyecek olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Çok kısa bir süre sonra yeniden ayağa kalkacağıma, eski tempolu iş hayatıma döneceğime inanıyorum” dedi.
Halil Kuru’nun ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Mehmet Aykut Türken de, Halil Kuru gibi riskli hastaların ameliyatları için ‘multidisipliner’ çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Türken, “Halil beyin, geçirdiği kaza sonucunda kalçasında ‘Femur başında çürüme’ olarak adlandırdığımız bir çürüme meydana geldiğini gördük. Yürüme bozukluğu vardı. Ciddi de bir diyabetik hastalığı olduğu için önce endokrin bölümü doktorumuzla görüşüp şeker hastalığını düzenledik. Yaklaşık 1,5-2 saat süren bir ameliyatla total kalça protezi taktık. Ameliyattan bir gün sonra ayağa kalktı ve ilk adımlarını attı” diye konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.