---
DOLAR 34,7999 0.27%
EURO 36,8294 -0.07%
ALTIN 2.942,590,29
BITCOIN 34808693,03%
world-of-health-tourism
Astım ve KOAH Hastaları İçin Sağlık Bakanlığı’ndan Sıcak Hava Uyarısı

Astım ve KOAH Hastaları İçin Sağlık Bakanlığı’ndan Sıcak Hava Uyarısı

Sağlık Bakanlığı, astım ve KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalarını, yaz aylarında artan sıcaklık ve nem oranlarına karşı uyardı. Bu hastalıklarla mücadele eden bireylerin, nem oranının yüksek olduğu dönemlerde mümkünse dışarı çıkmaması ve yüksek nemli bölgelere seyahat etmemesi gerektiği belirtildi.

ABONE OL
Temmuz 27, 2024 06:05
Astım ve KOAH Hastaları İçin Sağlık Bakanlığı’ndan Sıcak Hava Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aşırı sıcaklar ve yüksek nem, astım ve KOAH gibi kronik hava yolu hastalıklarında nefes darlığı, öksürük ve balgam miktarında artışa neden olabilir. Yüksek sıcaklıkta ağızdan nefes almak, solunum yolu hücrelerinin aşırı su kaybederek tahriş edicilere karşı hassasiyetini artırır, bu da nefes darlığı ataklarına yol açabilir.

Nem ve Isı Kontrolü

KOAH hastalarında solunan havadaki nem oranının normal seviyenin altında veya üstünde olması, balgam çıkışını engelleyerek solunum yollarında tıkanma ve enfeksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle hastaların nem ve ısı ölçerler kullanarak bulundukları kapalı ortamların nem ve ısı oranını dengede tutmaları, aşırı nemli ortamlardan kaçınmaları büyük önem taşır.

Polen Alerjisi Olan Hastalara Tavsiyeler

Polen alerjisi olan hastaların sıcak ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkmaması, çıkmaları gerektiğinde maske takmaları, dışarıdan eve geldiklerinde giysilerini hemen değiştirmeleri ve banyo yapmaları, sabah saatlerinde evlerini havalandırmamaları öneriliyor.

Güneşin Etkisinden Korunma

Güneş ışınlarının etkisinin en güçlü olduğu 10.00-16.00 saatleri arasında açık havada bulunmaktan kaçının. Dışarı çıkmak zorunda kalırsanız serin ve gölge alanları tercih edin. Mevsim şartlarına uygun, terletmeyen, hafif, rahat, açık renkli giysiler giymeye özen gösterin.

Sağlıklı Beslenme ve Hidrasyon

Meyve, sebze ve yüksek lifli yiyecekler içeren sağlıklı bir beslenme planına uyun. Tavuk, balık ve hindi gibi yağsız protein türlerini tercih edin. Şeker oranı yüksek yiyeceklerden uzak durun. Yeteri kadar su içmeyi ihmal etmeyin. Alkollü, kafeinli ve şekerli içeceklerden kaçının.

Fiziksel Aktivite ve Seyahat Önlemleri

Yorucu fiziksel aktivitelerden kaçının. Sabah erken saatlerde veya akşam saatlerinde düzenli yürüyüş yapın. Yürüyüşün hem öncesinde hem de sonrasında mutlaka sıvı alın. Seyahate çıkmadan önce sağlık kontrolünüzü yaptırın, hekiminizin reçete ettiği alerji ilaçlarınızı ve inhaler ilaçlarınızı yanınıza alın. İlaçlarınızı hekiminizin önerdiği şekilde düzenli kullanın.

Havuz Kullanımı

Havuz dezenfeksiyonunda kullanılan klor veya diğer dezenfektanlar atakları tetikleyebilir, bu nedenle havuz yerine denize girmeyi tercih edin. Hekiminizden sağlık durumunuza özel dikkat etmeniz gerekenler konusunda bilgi alın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.