---
DOLAR 34,7562 0.05%
EURO 36,5705 0.05%
ALTIN 2.950,06-0,01
BITCOIN 33383210,34%
world-of-health-tourism
Gece Yenilen Yemek Lezzetli Ancak Sağlıksız

Gece Yenilen Yemek Lezzetli Ancak Sağlıksız

Gece saatlerinde yemek yeme alışkanlığı, özellikle “gece dönercisi, kavurmacısı ve kebabçısı” popülerliği ile artış gösteriyor. Ancak uzmanlar, gece yenilen yemeklerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor.

ABONE OL
Ekim 5, 2024 08:34
Gece Yenilen Yemek Lezzetli Ancak Sağlıksız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araştırmalara göre, gece yemek yemek başta kalp ve sindirim sistemi hastalıklarına davetiye çıkartıyor. Uzmanlar, gece geç saatlerde ağır ve yağlı yiyecekler tüketmenin sindirim sorunlarına, uyku kalitesinin düşmesine ve obezite riskinin artmasına da neden olabileceğini belirtiyor.

Diyabet ve kalp sağlığı üzerindeki etkileri

Gece yemek yemenin uzun vadede diyabet ve kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade eden beslenme uzmanları, özellikle fast food, kebab ve yağlı-etli yemeklerin bu riskleri artırabileceğini vurguluyor. “Gece geç saatlerde yemek yiyen bireylerde insülin direnci gelişme riski daha yüksektir” diyen uzmanlar, bu durumun metabolizma üzerinde olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çekiyor.

Uyku kalitesi üzerindeki etkisi

Yatmadan önce ağır yemeklerin tüketilmesinin, uyku kalitesini de olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar, “Ağır ve yağlı yiyecekler, mide asidinin artmasına ve reflü gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Bu da uyku düzenini bozarak ertesi gün yorgun uyanmaya sebep olur” şeklinde konuşuyor.

Tüketim alışkanlıklarının gözden geçirilmesi öneriliyor

Uzmanlar, gece yenen yemeklerin miktarının ve türünün gözden geçirilmesini öneriyor. Daha hafif ve sağlıklı seçeneklerin tercih edilmesi gerektiğini belirten diyetisyenler, “Mümkünse akşam yemeklerinin, yatmadan en az 2-3 saat önce yenilmesi sağlıklı bir uyku için önemlidir.

Gece yemek yeme alışkanlığının kısa vadede sindirim problemlerine yol açabilirken, uzun vadede ise ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşma riskini artırıyor. Sağlıklı yaşam için beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.