---
DOLAR 34,7572 0.04%
EURO 36,5813 0.07%
ALTIN 2.952,040,05
BITCOIN 33368120,30%
world-of-health-tourism
Vertigo Yaşam Kalitesini Düşürüyor! İşte Belirtileri ve Tedavisi…

Vertigo Yaşam Kalitesini Düşürüyor! İşte Belirtileri ve Tedavisi…

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Haluk Özkul, vertigonun yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. İç kulaktaki denge organı hastalıklarının vertigonun en sık nedenlerinden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özkul, bu durumun kadınlarda ve orta ileri yaş grubunda daha yaygın olduğunu vurguladı. Ayrıca, gençlerde migrenle birlikte görülen baş ağrılı veya ağrısız vertigonun daha sık gözlemlendiğini belirtti.

ABONE OL
Haziran 20, 2024 13:54
Vertigo Yaşam Kalitesini Düşürüyor! İşte Belirtileri ve Tedavisi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vertigonun Belirtileri

Prof. Dr. Özkul, vertigonun kişinin etrafında veya kendi etrafında döndüğünü hissetmesi olarak tanımlandığını söyledi. Bu durumun yerin ayağının altından kaydığını hissettirebileceğini belirten Özkul, vertigonun beraberinde bulantı, kusma, denge kaybı, soğuk terleme ve görme bozukluğu gibi belirtilerle birlikte olabileceğini ekledi.

Hastalara Tavsiyeler

Vertigo yaşayan kişilere hareket etmemeleri ve ani baş hareketlerinden kaçınmaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özkul, bulantının rahatsız edici olması durumunda kusma görülebileceğini belirtti. İç kulak kaynaklı vertigoların genellikle kısa sürede kendiliğinden geçtiğini belirten Özkul, tedavi için bitkisel içecekler veya haplara başvurmak yerine hastaların bir hastanenin acil servisine gitmeleri gerektiğini önerdi.

Acil Durum ve İlk Müdahale

Özkul, uzun süren ve ayakta duramayacak durumda olan hastaların ambulansla naklinin daha uygun olacağını belirtti. İlk kez vertigo yaşayan kişilerin genellikle acile başvurduklarını ve bu durumda nörolojik belirtiler gösterenlerin hızla beyin MR’ı çektirmeleri gerektiğini ifade etti.

Kristal Kayması ve Tedavi

Kristal kaymasının kısa süren vertigoların en yaygın sebeplerinden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkul, bu durumun baş manevralarla teşhis edilebildiğini belirtti. Ayrıca, Robotik Manevra Sistemi (RMS) ile başarıyla tedavi edilebildiğini söyledi. RMS’nin bilgisayar kontrollü, yapay zekâ destekli, tam otomatik bir sistem olduğunu ve geniş bir hasta grubuna uygulanabileceğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.